Dick KuijsOprichter en eigenaar van Castus, Dick Kuijs heeft een creatieve en veelzijdige achtegrond. Na een klassieke piano-opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij o.a. Daniëlle Dechenne studeerde hij compositie/arrangeren jazzmuziek bij o.a. Jerry van Rooijen en Frans Elsen. Tevens volgde hij een opleiding aan het Berklee Institute of Music in Boston (USA).

In de 80er jaren was Dick Kuijs vooral actief met het schrijven van arrangementen en composities voor uiteenlopende projecten. Hij schreef voor radio- en televisieorkesten zoals het Metropole Orkest, de Skymasters en het Promenade Orkest. Als pianist en componist werkte hij met o.a. Karin Bloemen, Liesbeth List en Marjol Flore. Hij was orkestleider/pianist/componist in televisieshows en theaterprogramma's van bijv. Brigitte Kaandorp en Peter Lusse. Hij schreef voor 'Kinderen voor Kinderen' en uiteenlopende theater- en televisieproducties. Daarnaast componeerde hij voor film en documentaires. Tevens was Kuijs gedurende 15 jaar stadsbeiaardier van de gemeente Beverwijk.

Naast als uitvoerend musicus werkte Dick Kuijs vanaf 1984 tot 1990 als muziekregisseur en partituuradviseur bij de NOS. Hij regisseerde (live) muziekproducties voor radio en TV.

Ook werkte hij als producer van cd-, radio- en tv-producties. Bijvoorbeeld ‘Edison’ winnende producties als 'Big' van New Cool Collective Big Band en 'Seven' van Yuri Honing (met o.a. Paul Bley en Gary Peacock). Hij produceerde opnamen met o.a. Piet Noordijk, Rob Madna, Bob Brookmeyer, Michiel Borstlap, Nueva Manteca, CuBop City Big Band, Fay Claassen, Eric Vloeimans, Willem Breuker Collectief, Ferdinand Povel, Rob van Bavel, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Misha Mengelberg, Lilian Vieira met Bacan e.v.a. Ook produceerde hij een in Amerika bekroonde cd-serie met onbekend en niet eerder uitgevoerd materiaal van Billy Strayhorn door the Dutch Jazz Orchestra.


v.l.n.r. Dick Kuijs, Lodewijk Bouwens (directeur wereldomroep), Gene Parrish (host worldwide jazz), Cees Schrama, (presentator TROS Sesjun), (zittend) Dick de Winter (producer TROS Sesjun).

 

Op dit moment is Kuijs mede-eigenaar van PolyCast B.V. die o.a. een eigen TV studio in het Concertgebouw van Amsterdam beheert en werkt hij voornamelijk als televisieregisseur in binnen- en buitenland voor grote klassieke muziek producties. Hij regisseerde TV-opnamen en live uitzendingen van o.a. Het Concertgebouworkest, Opera Zuid, Yo-Yo Ma, De Luxembourg Philharmonie (luxemburg) en de Wiener Philharmoniker (Wenen)

 

tijdens TV opnamen voor ORF en Unitel Classica van de Wiener Philharmonker in de MusikVerein te Wenen.

 

Live TV uitzending vanuit studio 12 in het Concertgebouw

 

Dick Kuijs was lid van de Raad voor Cultuur en zit o.a. in het bestuur van de ‘Dutch Jazz Competition’. Tevens is hij initiatiefnemer en instigator van de ‘EBU/European Jazz Competition’ die in 2007 op het North Sea Jazz Festival z’n eerste succesvolle editie heeft gekend.

uitgelicht


PolyCast studio tijdens live uitzending
Klik hierboven om een kijkje in onze PolyCast studio tijdens de live uitzending van het "farewell-concert" van KCO chefdirigent Mariss Jansons.

www.polycast.nl

laatste nieuws

Wagner's Ring in Wenen
In Wenen heeft Dick Kuijs de TV versie van Ring des Nibelungen geregisseerd vanuit het operatheater 'Theater an der Wien' voor de Oostenrijkse publieke omroep ORF III. Deze meerdaagse indrukwekkende ...
Lees meer...

Laatste 'Bosch Requiem' na 7 jaar
Het was een geweldige afsluiting van het laatste Bosch Requiem in het kader van de Jheronimus Bosch festiviteiten. Na 7 jaren met prachtige concerten, musici, binnen- en buitenlandse orkesten en ...
Lees meer...

Nieuwsarchief
nieuwste audio

U heeft geen flash geinstalleerd op uw PC, u dient dit te doen voor het gebruik van de audioplayer, downloaden kunt u hier