Castus

Castus is een productiebedrijf voor muziek, media en communicatie met een specialisatie in het culturele veld.
Castus produceert radio-, tv- en muziekproducties maar ook bijzondere beeld en geluid ‘experiences’ zoals 3D en immersive audio installaties.
Wij begeleiden projecten zowel inhoudelijk, artisitek als facilitair.
Tevens adviseren wij in beleidsmatige en/of artistiek inhoudelijke trajecten -voornamelijk binnen de culturele sector- zowel overheden als instellingen.


Castus & PolyCast

Castus is met het Polyhymnia International (voorheen Philips Classics) mede-eigernaar van "PolyCast Productions B.V.". PolyCast is een state-of-the-art TV studio - op basis van remote bediende camera's - in het Amsterdamse Concertgebouw. De studio is ontworpen voor top HD kwaliteit volgens de allerhoogste normen. Dit maakt het mogelijk om vanuit de studio hoogwaardige Blu-Ray en TV producties maar ook webcastst en narrowcasts te verzorgen.
Met het concertgebouw als thuisbasis verzorgt PolyCast HD (live) TV-opnamen in binnen- en buitenland voor opdrachtgevers als Untel Classica, Arte, MEZZO, BRAVA en omroepen.
PolyCast is volledig mobiel en maakt ook buiten het Concertgebouw vele opnamen.   

 www.polycast.nl

Castus culture & music

Voor de postproductie van onze opnamen hebben we een eigen edit-suite. Deze edit-suite wordt gebruikt om video en audio te monteren tot een eindproducten voor TV, DVD, BluRay, internet en ander gebruik.Castus media

Tegenwoordig kunnen we onze producties op talloze manieren de wereld in sturen. Castus is actief in het hele spectrum van produceren, artstieke aansturing maar ook distributie. Door een bijzondere samenwerking met strategische partners hebben we toegang tot belangrijke internationale broadcasters en VOD kanalen en internetproviders. We weken o.a. met en voor Mezzo, Brava, Untiel Classica, Medici TV, EuroArts etc. 


Castus studio

Castus beschikt voor postproductie over een eigen edit-suite voor zowel video als audio.
We werken met verschillende editingprogramma's. Ook kleurcorrectie en 4K video-montage gebeurt in eigen huis.

Lees meer...

Dick Kuijs

Musicus, producer, regisseur

Oprichter en eigenaar van Castus, Dick Kuijs heeft een creatieve en veelzijdige achtegrond. Na een klassieke piano-opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij o.a. Daniëlle Dechenne studeerde hij compositie/arrangeren jazzmuziek bij o.a. Jerry van Rooijen en Frans Elsen. Tevens volgde hij een opleiding aan het Berklee Institute of Music in Boston (USA).
Lees meer...

uitgelicht


PolyCast studio tijdens live uitzending
Klik hierboven om een kijkje in onze PolyCast studio tijdens de live uitzending van het "farewell-concert" van KCO chefdirigent Mariss Jansons.

www.polycast.nl

laatste nieuws

Wagner's Ring in Wenen
In Wenen heeft Dick Kuijs de TV versie van Ring des Nibelungen geregisseerd vanuit het operatheater 'Theater an der Wien' voor de Oostenrijkse publieke omroep ORF III. Deze meerdaagse indrukwekkende ...
Lees meer...

Laatste 'Bosch Requiem' na 7 jaar
Het was een geweldige afsluiting van het laatste Bosch Requiem in het kader van de Jheronimus Bosch festiviteiten. Na 7 jaren met prachtige concerten, musici, binnen- en buitenlandse orkesten en ...
Lees meer...

Nieuwsarchief
nieuwste audio

U heeft geen flash geinstalleerd op uw PC, u dient dit te doen voor het gebruik van de audioplayer, downloaden kunt u hier